Zwangerschapscursus
Baby massage
Draagconsulent

 Praktijk Sandra | Hoofdkade 5 | 9524 PK  Buinerveen | 06 241 349 72  | info@praktijksandra.nl

Praktijk Sandra

Goed voor je baby en heerlijk voor jou!!

 

Je bent net bevallen, je ritme komt langzaam terug.  Je wilt eigenlijk wel iets met je baby ondernemen. In groepsverband, contact met andere moeders.  Dan is babymassage een leuke activiteit om samen met je baby te doen. Een moment van rust, aandacht en samenzijn op een fijne/leuke manier.

 

De belangstelling voor babymassage is de laatste jaren toegenomen. Het is echter al zo oud als de mensheid zelf om onze handen te gebruiken om te genezen en te kalmeren. In veel culturen is het dan ook vanzelfsprekend om baby’s als dagelijks ritueel te masseren. Shantala massage is een traditionele massage die in India wordt doorgegeven van moeder naar dochter.

 

Liefdevolle aandacht helpt de baby een gezond lichaamsgevoel te ontwikkelen en creëert op wonderbaarlijke manier een heerlijke band tussen ouders en kind.

 

Door je baby  aan te raken is er contact en warmte, een geruststelling dat hij niet alleen is, een bevestiging van zijn bestaan en eigenwaarde. De boodschap van handen en hart begrijpt een baby instinctief. De eerste taal die een kind leert is de taal van aanraken. Het is in staat om een enorme hoeveelheid signalen op te vangen en te verwerken.

 

Lichamelijke contact is daarom heel belangrijk voor de emotionele, lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van je baby. Vooral de eerste maanden zijn hiervoor heel geschikt: je baby ligt nog stil en vindt het heerlijk om gekoesterd en aangeraakt te worden. Jouw vertrouwde geur en stem zijn immers heel dichtbij. Het is ook een prima manier om je baby nog beter te leren kennen. En wat natuurlijk heel belangrijk is dat het erg leuk is om te doen.

 

Babymassage kan nog meer positieve invloeden hebben:

 

* het slaapgedrag kan verbeteren

* darmkrampjes kunnen minder worden door een betere spijsvertering

* de weerstand tegen ziekten kan worden verhoogd

* je baby beter begrijpen/aanvoelen

 

Sommige ziektekostenverzekeraars vergoeden babymassage, vraag het na bij je ziektekostenverzekering.

 

 

Cursus

 

4  lessen van 1,5 uur

Kosten 85,- incl infomap

 

1 avond/middag of ochtend

in de week

 

 

Je kunt je hier aanmelden.

 

 

Babymassage